Как да се храним според кръвната група

Как да се храним според кръвната група

Nie-jenite.bg ти предлагаме възможност да научиш, как да се храниш според кръвната си група, така че да се пребориш с излишните килограми и да се чувстваш в перфектна форма.

Според американския лекар Petera J D`Adamo кръвната ни група предопределя необходимите хранителни вещества, тъй като всичко е кодирано в нашите гени. Разбира се, важно условие, е правилното насочване на физическа дейност т. е как и какво тренираме.

Кръвна група 0

Висококачественото месо се препоръчва няколко пъти седмично, като количеството може да бъде и по-голямо, в зависимост от нашите предпочитания. По този начин, ще пречистиш организма си от токсините и мазнините, предизвикващи затлъстяването . Хората с тази кръвна група, трябва да наблягат на животински протеин, както и да тренират усилено.

Подходящи храни: броколи,спанак, чушки, магданоз, телешко, риба, говеждо, агнешко, черен дроб, йодирана сол, италианско зеле.

Избягвай: зърнени продукти, млечни, леща, фасул, брюкселско зеле.

Физическа активност: Аеробика, тичане, гимнастика, каране на колело, бойни изкуства.

Кръвна група А

На хората от тази група се препоръчва вегетарианската кухня. След приложението на постна диета, хората с кръвна група А имат възможност за бърза загуба на тегло, тъй като елиминират от своето меню токсичните за тях продукти.

Подходящи храни: риба, плодове(без пъпеши, банани и мандарини), зеленчуци (без печурки и зеле), хляб от соево брашно, растителни масла, совеи продукти.

Избягвай: месото, кашкавала, пшеничения хляб.

Физическа активност: тай чи, йога, бойни изкуства, танци, плуване, бързо ходене, аеробика, стречинг.

Кръвна група B

Наричани „номади”, хората от тази група имат много устойчива хранителна система, затова и тяхното хранене може да бъде разнообразно. Въпреки че имат рядко проблем с теглото, е желателно да избягват висококалорични храни.

Подходящи храни: моркови, чушки, карфиол, патладжан, червено цвекло, морски дарове, млечни продукти, черен дроб.

Избягвай: птиче месо, орехи, леща, тиква, маслини, пшеница, кокосов орех.

Физическа активност: тенис, аеробика, джогинг, плуване, бързо ходене, бойни изкуства.

Кръвна група АB

Тази кръвна група е най-младата и непозната, затова и нейното име е „енигма”. Хората, принадлежащи на тази кръвна група имат чувствителна храносмилателна система, но могат да си позволят разнообразна диета.

Подходящи храни: фасул, зелени зеленчуци, птиче месо, кисело мляко, сирене, макарно, риба, ананас, тофу.

Избягвай: свинско, скариди, масло, мляко, чушки, пшеница, банани, репички.

Физическа активност: тайчи, йога, айкидо, голф, бързо ходене, каране на колело.

Независимо коя кръвна група си, се храни от 3-5 пъти дневно! Също така имай предвид, че тази диета не е подкрепена от сериозни и категорични научни наблюдения, затова преди всичко, следи естествените си физически сигнали!

Източник: niejenite.bg

VM Zone


Напиши коментар